Home » Viering met Carolien Cornelissen

Viering met Carolien Cornelissen

Op 16 juni is de doopsgezinde predikant van Utrecht, Carolien Cornelissen voor het eerst bij ons als gastpredikant.

‘Je wordt niet doopsgezind, maar ontdekt dat je doopsgezind bent’. Deze uitspraak past bij mijn geestelijke weg door het leven. Ik studeerde theologie aan de Universiteit van Amsterdam, vanuit interesse in religies, niet met de gedachte om ooit predikant te worden. Een aantal jaar later ging ik een rondje ‘kerkshoppen’ en kwam terecht bij de Doopsgezinde Gemeente in Utrecht. Ik voelde me meteen thuis: allemaal mensen die op dezelfde manier in het geloof stonden als ik! Zo ontdekte ik dat ik eigenlijk altijd al doopsgezind was… Daarna volgde de opleiding aan het Doopsgezind Seminarium en werd ik predikant; eerst in Alkmaar en sinds 2015 bij de Doopsgezinde Gemeente Utrecht, terug waar mijn doopsgezinde reis ooit begon.

Op 16 juni reis ik naar De Kapel in Hilversum en hoop u daar te ontmoeten in uw prachtige en bijzondere kerkgebouw. Ik zie ernaar uit, Carolien Cornelissen.