Home » Nieuwe beelden in de Kapel

Nieuwe beelden in de Kapel

Er is een keuze gemaakt uit de vele schilderijen en objecten van kunstenaar Elganan Jelsma.

“Ik ben actief in de kunstwereld. Zowel organisatorisch, als receptief en productief. Ik ga graag in dialoog met andere kunstenaars.  Het thema in mijn eigen werk als beeldend kunstenaar is met name de mens.  Vaak hebben mijn werken dezelfde titel: Zij Die Weet. Een soort ‘oermoeder’, krachtige vrouwen die de wereld draaiende houden. Vaak in de figuur van Anna, de moeder van Maria. De vrouw die haar dochter leerde lezen!

Ik werk in verschillende technieken en diverse maten, ik schilder met acrylverf, gebruik krijt en werk op papier, karton en doek. Met mijn kunst wil ik ‘mooi’ en interessant werk tonen, een discussie losmaken en/of de kijker ‘raken’. Ik vind dat kunst iets ‘open’ moet laten, de kijker ruimte moet geven voor zijn eigen gedachten en inzichten. 

Het werk dat te zien is in De Kapel, is onder andere de serie Hoeders, tekeningen op karton. Daarnaast enkele schilderijen en het wandkleed ‘De wereld ontdekken’, naar aanleiding van het gedachtegoed van Comenius. Hij is dan ook met kruissteek in het werk geborduurd.”

We hopen dat de kunst van Elganan de Kapelleden en andere bezoekers zal  kunnen raken.

Namens het kunstteam
Joke Ubbink